Outdoor Sydfyn præsenterer: MTB Race i De Sydfynske Alper

Outdoor Sydfyn præsenterer: MTB Race i De Sydfynske Alper

Posted by on jan 15, 2019 in Sport og friluftsliv |

På Sydfyn tæt ved havnebyen Faaborg ligger det, der i daglig tale kaldes De Sydfynske Alper, hvilket er betegnelse for det utroligt bakkede terræn med også meget smukke område, Svanninge Bakker. Søndag den 25. august 2019 slår Outdoor Fyn op for et stort MTB løb, ja faktisk et MTB Race, som skal foregå i Svanninge Bakker. Mountainbike race kommer til at bestå af 3 baner, kald det sværhedsgrader, som hedder ‘Den Gode, Den Onde og Den Grusomme’.

Alle kan deltage, det være sig børn såvel som voksne, professionelle og elite mountainbikere såvel som motionister og nybegyndere. Dog skal man være obs på, at det er meget hårdt og stiller krav til fysisk og udholdenhed at gennemgøre distancerne. ‘Den gode’ er en distance på 28 km. Har man nogle kilometer i benene og er vant til at cykle på mountainbike eller anden form for i hvertfald træning, så vil man umiddelbart kunne klare denne. ‘Den Grusomme’ er derimod noget mere krævende med sin 64 km. i det utroligt bakkede terræn i Svanninge Bakker, kan karakteriseres som den hårdeste mountainbiketur i Danmark. MTB Race i Svanninge Bakker stiller altså krav til sine deltagere, men har man ikke den store erfaring med at køre på mountainbike, er der mulighed for at tage ‘Den Korte’ som er en rute perfekt egnet til de, der ikke har kørt så meget MTB, men som stadig gerne vil deltage. Ruten er smuk og her får man stadig prøvet kræfter med bakkerne uden, at man bliver udsat for distance og terræn, der går udover ens evne.

Starten af løbet går klokken 10:00 søndag, men allerede lørdag, altså dagen før, vil det være muligt at afhente sit startnummer, så man ikke skal gøre det søndag, som bekendt er ‘race day’. I løbet af dagen er der boder, hvor man blandt andet kan købe mad, sandwich er dog gratis for deltagerne i løbet, så længe de aflevere sit startnummer.