Derfor er kaffe godt

Ifølge en nylig undersøgelse drikker den gennemsnitlige amerikaner ca. tre kopper kaffe om dagen. Det svarer til over 1.000 kopper kaffe om året! Mange mennesker drikker kaffe for at få en opkvikker om morgenen, men der er også en række sundhedsmæssige fordele forbundet med kaffeforbrug. Kaffe kan f.eks. bidrage til at forbedre den kognitive funktion og beskytte mod Alzheimers sygdom. Kaffe er også en god kilde til antioxidanter, som kan bidrage til at reducere risikoen for kræft. Så næste gang du griber efter en kop kaffe, så husk, at du ikke bare får et skud energi – du gør også noget godt for dit helbred!

Espressomaskine

En espressomaskine er et apparat til kaffebrygning, der er designet til at brygge kaffe ved at tvinge vand under tryk nær kogepunktet gennem en “puck” af malet kaffe og et filter for at producere en tyk, koncentreret kaffe kaldet espresso. Den første espressomaskine blev bygget og patenteret i 1884 af Angelo Moriondo fra Torino i Italien. Et forbedret design blev patenteret den 28. april 1903 af Luigi Bezzera. Grundlæggeren af La Pavoni-firmaet købte patentet og producerede fra 1905 espressomaskiner kommercielt i lille skala i Milano. Der er blevet skabt flere forskellige maskindesigns til fremstilling af espresso. Flere maskiner har nogle fælles elementer til fælles, f.eks. et gruppehoved og et portafilter. En espressomaskine kan også have en dampspiral der afkøler vandet til brygning, eller en dampspiral, der damper og skummer væsker (f.eks. mælk) til brug i kaffedrikke som f.eks. cappuccino.

Espressomaskiner kan være dampdrevne, stempeldrevne, pumpedrevne eller luftpumpedrevne. Maskinerne kan også være manuelle eller automatiske. Disse klassifikationer er baseret på den måde, kaffen brygges på, og afspejler ikke nødvendigvis espressokvaliteten. Mangler du en Kaffeløsning erhverv så klik her.