Bliv klædt godt på til en videregående uddannelse

Bliv klædt godt på til en videregående uddannelse

Posted by on sep 27, 2015 in Ikke kategoriseret |

Bliv klædt godt på til en videregående uddannelse

Der er mange svære valg at tage når man er ung, og skal vælge en bestemt uddannelse. Der er ikke bare uddannelsen, men også forskellige typer af skoler man kan vælge i mellem. Nogle vælger at tage på efterskole, men der findes også andre muligheder nemlig en fri fagskole som Sorø Fagskole. Sorø Fagskole er en kostskole med plads til 80 elever. Det er en moderne skole med fokus på to hovedområder: Gastronomi og Design. Denne skole er særligt god, hvis man gerne vil være bedre klædt på til en videregående uddannelse, men samtidig gerne vil arbejde med det man brænder for. Det er ligesom en efterskole

Du kan f.eks. tage en 10. klasse, hvor man kan få tid og mulighed for at tænkere mere over hvad man præcist vil. Det handler ikke om at man skal skynde sig at træffe et valg, det er bare bedre at give sig selv tid til at finde ud af det. Når man vælger en kostskole som Sorø Fagskole, er det ligesom at gå på efterskole. Man kommer væk hjemmefra et helt år, og bliver mere selvstændig. Derudover får man en masse nye venner, som deler de samme interesser. Man har alle de obligatoriske fag som på en 10. klasse samtidig med at man kan dyrke sine interesser gennem linjefaget.

Har du derfor en lille drøm om at blive kok eller arbejde med design og udfolde dig kreativt, kan denne skole være et spændende springbræt fra folkeskolen og videre på en videregående uddannelse. Det gode ved denne uddannelse er, at du både styrker dine faglige og praktiske evner. Er du nysgerrig og vil vide mere om dette sted er noget for dig, er der åbent hus d. 7. november kl 13. Her kan du med egne øjne få lov til at se skolen og danne dit eget indtryk af stedet. Ligesom på efterskoler bor eleverne sammen to og to fordelt i mindre grupper. De har hyggestue med TV, et te-køkken, vaskemaskine og tørretumbler. Derudover er der fri internet.