Sådan bygger du din egen reol

Sådan bygger du din egen reol

Posted by on jul 20, 2015 in Sport og friluftsliv |

Hvor svært kan det være?

En bogreol behøves ikke at være den stereotype træreol, som mange har stående eller hængende i hjemmet. Ved hjælp af en smule kreativitet og fingerfærdighed, er det muligt at konstruere sin egen helt unikke reol. Her er et par forslag til materialer og udformninger, som måske kunne passe ind i dit hjem. stålreol

Brug træ, men ændr på den stereotype form

Der findes et hav af forskellige væg- og bogreoler lavet af træ. De ser dog alle næsten ens ud. Så tænk kreativt. Først skal du finde ud af, hvad der stil- og størrelsesmæssigt passer ind i det rum, reolen skal stå eller hænge i. Bygger du en bogreol, kunne du for eksempel overveje, om reolen skulle tage form af et dyr eller måske et træ. Ved at forme reolen som et træ, kunne træets grene fungere som hylder, hvor bøgerne hvilede på. Kun fantasien sætter grænser for, hvilken form din reol kan tage. Husk blot på, at reolen også skal være praktisk.

Reoler af stål

Det er for tiden meget moderne, at lave stålreoler. En stålreol kan antage mange forskellige former, og kan være lavet af mange forskellige slags stål. En af de mere originale idéer, er at lave en stål reol ud af industrielle vandrør. Ved at finde vandrør der bugter sig på den helt rigtige måde, er det muligt at placere dem på væggen, så bøger kan hvile i bugtningerne. Hvis man er rigtig dygtig til at arbejde med stål og metal, kan man også begive sig ud i at forme forskellige stålelementer til kunstfærdige figurer, som der kan stå bøger eller pyntegenstande på. Igen skal man dog være opmærksom på at konstruere det på en måde, så det samtidig er praktisk i forhold til placering og rengøring.

En bogreol.. af bøger!

En af de klart mest spændende og originale idéer til en bogreol, er at fastgøre en bred og tyk bog til væggen ved hjælp af metalstænger. Dine bøger kan nu hvile.. oven på en bog! Simpelthen genialt!