Dårlig trivsel er nogo!

Godt velvære er en væsentlig del af et lykkeligt og tilfreds liv. Velfærd omfatter vores fysiske, mentale og følelsesmæssige sundhed. For at opnå et godt velvære skal vi passe på vores krop og sind. Det kan vi gøre ved at spise en næringsrig kost, dyrke regelmæssig motion, få nok søvn og håndtere stress. Vi skal også føle os forbundet med andre og have en følelse af at have et formål. Når vi har et godt velbefindende, føler vi os gladere, mere energiske og mere modstandsdygtige. Vi er bedre i stand til at klare livets udfordringer og nyde livets glæder. God trivsel handler ikke kun om at være fri for sygdom eller modgang; det handler om at føle sig godt tilpas i os selv og vores liv.

Hvad er konsekvenserne af lav trivsel?

Der er mange konsekvenser af lavt velbefindende, både for den enkelte og for samfundet som helhed. Lav trivsel kan føre til dårligere mental og fysisk sundhed, lavere uddannelsesniveau, lavere produktivitet og øget kriminalitet. Det kan også bidrage til social og økonomisk ulighed. En god måde at undgå dette, er at holde styr på ens medarbejders trivsel – da det er en game changer for produktivitet.

En nylig undersøgelse viste, at mennesker med lav trivsel har større sandsynlighed for at dø for tidligt end mennesker med høj trivsel. Faktisk var forskellen i den forventede levetid mellem de to grupper næsten syv år.

Omkostningerne ved lav trivsel bæres ikke kun af dem, der oplever den. En lang række beviser viser, at lav trivsel er skadelig for økonomierne. Det er f.eks. blevet anslået, at omkostningerne for mentale sundhedsproblemer i England er ca. 105 mia. pund om året.