Det japanske køkken er et af de mest populære og udbredte i verden. sushi, sashimi, tempura og misosuppe er blot nogle få af de retter, der er blevet meget kendt uden for Japan. Men hvad er det, der gør det japanske køkken så specielt? Friskhed er nøglen i det japanske køkken, hvor ingredienserne typisk tilberedes og serveres kort tid efter, at de er høstet. Denne forpligtelse til friskhed betyder, at mange japanske retter er lettere og mere delikate end deres vestlige modstykker.
Desuden betyder fokus på sæsonbetonethed, at menuerne ofte skifter for at fremhæve de bedste råvarer, der er til rådighed på et givet tidspunkt. Resultatet er, at gæsterne kan nyde en helt unik kulinarisk oplevelse, der fejrer årstidernes skiften. Det japanske køkken handler naturligvis ikke kun om lette og sunde retter – der er også masser af lækre (og til tider overdrevne) muligheder for dem med en god appetit. Fra fyldige ramen-nudler til grillet kød og velsmagende yakitori er der noget for alle at nyde i det japanske køkken. Så uanset om du er på udkig efter et let og sundt måltid eller noget mere omfattende, er du sikker på at finde det i det japanske køkken.